Przedszkole Nr 3 "Pszczółka Maja" w Łowiczu

Kalendarium

Czwartek, 2024-05-16

Imieniny: Andrzeja, Jędrzeja

Jesteś tutaj:
  1. Start
  2. Jadłospis

Jadłospis

13.05.2024 / poniedziałek / MIĘDZYNARODOWY DZIEŃ HUMMUSU

Śniadanie:

II Śniadanie:

Bułka/ bagietka z masłem i serkiem śmietankowym, herbata

Truskawki, woda niegazowana Żywiec, tłoczony sok jabłkowy

Obiad - I danie:

            II danie:

Zupa – pomidorowa z ryżem

Makaron ze szpinakiem, suszonymi pomidorami i serem feta, kompot malinowy

Podwieczorek:

Kanapki robione przez dzieci ( chleb pszenny/ wieloziarnisty, masło, ser żółty, szynka konserwowa drobiowa, ogórek zielony, rzodkiewka ), herbata

14.05.2024 / wtorek / DZIEŃ FARMACEUTY

Śniadanie:

II Śniadanie:

Płatki czekoladowe z mlekiem, bułka z masłem, herbata

Jabłka, woda niegazowana Żywiec, tłoczony sok jabłkowy

Obiad - I danie:

            II danie:

Zupa – biały barszcz

Zapiekanka makaronowa z szynką, pieczarkami, papryką kolorową i brokułem, kompot truskawkowy

Podwieczorek:

Chleb pszenny/ razowy z masłem, kiełbasą podwawelską i pomidorem, herbata

15.05.2024 / środa / ŚWIĘTO POLSKIEJ MUZYKI I PLASTYKI, MIĘDZYNARODOWY DZIEŃ RODZIN

Śniadanie:

II Śniadanie:

Bułka/ bagietka z masłem i polędwicą z warzywami, herbata

Truskawki, woda niegazowana Żywiec, tłoczony sok jabłkowy

Obiad - I danie:

            II danie:

Zupa – zacierkowa

Ziemniaki, udko pieczone, surówka z młodej kapusty z porem, koperkiem i czerwoną fasolą, kompot wiśniowy

Podwieczorek:

Chleb pszenny/ z ziołami z masłem i rybą w pomidorach, herbata

16.05.2024 / czwartek / MIĘDZYNARODOWY DZIEŃ ŚWIATŁA

Śniadanie:

II Śniadanie:

Bułka/ chałka z masłem i dżemem, herbata/ kakao

Bakuś mleczna kanapka, woda niegazowana Żywiec, tłoczony sok jabłkowy

Obiad - I danie:

            II danie:

Zupa – grochowa

Kasza gryczana, gulasz, ogórek małosolny, kompot porzeczkowy

Podwieczorek:

Chleb pszenny/ żytni z masłem, szynką wędzoną i kolorową papryką, herbata

17.05.2024 / piątek / ŚWIATOWY DZIEŃ PIECZENIA, DZIEŃ DOJAZDU ROWEREM DO PRACY

Śniadanie:

II Śniadanie:

Bułka z masłem i twarożkiem, herbata

Winogrono, woda niegazowana Żywiec, soczek wieloowocowy Fortunka

Obiad - I danie:

            II danie:

Zupa – ogórkowa

Zapiekany ryż z jabłkiem i śmietanką, kompot z aronii

Podwieczorek:

Chleb pszenny/ ze słonecznikiem z masłem, kiełbasą krakowską i sałatą lodową, herbata